Шефът на "Мерцедес" от Формула 1 Тото Волф потвърди заплахата си към Люис Хамилтън и Нико Розберг за възможни промени в пилотския екип, ако отношенията им започнат да вредят на екипа.

Волф е притеснен от динамичните връзки в отбора, тъй като двамата пилоти продължават размяната на реплики по медиите. Той обяви, че има граница на толерантността към пилотите, защото в един момент сложните отношения започват да вредят.

"Ако стане вредно за отбора, това ще означава, че няма да оставим същия пилотски състав", заяви той по време на наградите на "Аутоспорт".

"Много е важно отборният дух да присъства в нашия екип. Съперничеството между Нико и Люис беше много ожесточено, много конкурентно в определени периоди. Разбираемо е, защото и двамата разполагат с кола, с която могат да станат шампиони", добави Волф.

"Човекът в другата кола не може да ти бъде приятел, но трябва да сме внимателни това да не се пренася в бокса. Виждали сме отбори в миналото, при които подобна конкуренция не е добра за динамиката вътре в отбора", каза той.

Според автомобилните медии в момента отношенията между двамата са на най-ниското си ниво и те почти не си говорят.

Наскоро Хамилтън заяви, че очаква отношенията с Розберг да бъдат напрегнати. Той обаче смята, че те нямат връзка с резултатите на "Мерцедес".

dnevnik.bg