Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков е започнал проучване на изпадналото в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД , обявиха от пресслужбата на неговата "Нове холдинг".

Проучването е стартирало миналата седмица, а целта му е да се установи реалното състояние на дружеството, откакто с управлението му се зае Гриша Ганчев.

ПФК ЦСКА АД влезе в процедура по несъстоятелност през октомври.

В края на ноември Божков официално заяви желанието си да го оздрави. От екипа му се изказаха много критично за действията на сегашното ръководство на червените.

На 5 януари 2016 г. изтича крайният срок за предявяване на вземанията към дружеството. След тази дата, при обявяване на списъците на кредиторите от синдика, ще стане ясен и размерът на финансовите задължения на дружеството.

Тогава Божков и екипът му ще изготвят "прецизиран и подходящ план за бързото възраждане на най-титулования български футболен клуб".

Бившият собственик на клуба се появи на червения хоризонт за втори път в последните месеци. През лятото привърженици и ветерани на ЦСКА се срещаха с него в офиса му. Тогава бяха подадени документи за създаването на нов клуб - "ФК ЦСКА - София" EАД, който да тръгне от най-ниското ниво.

Впоследствие обаче бизнесменът се оттегли с обяснението, че не иска да се получава разединение в червената общност. А от пресслужбата му заявиха, че "с оттеглянето си счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени".

Ганчев пое водещата роля в ЦСКА, но планът за преобразуването на ПФК ЦСКА АД във ФК ЦСКА се оказа в задънена улица, след като правната комисия към БФС гласува против. Сега основният му вариант е обединението с друг клуб.

Голяма част от привържениците обявиха, че приемат идеята и подкрепят Ганчев, а директорът в клуба Пламен Марков публично защити и подкрепи плановете за сливане с "Литекс".

dnevnik.bg