"Литекс" победи с 3:0 "Левски" в зрелищен четвъртфинал за Купата на България.

В Ловеч двата отбора изиграха вълнуващ мач на добро ниво с положения, заряд, хъс и емоции. Стойчо Стоев потърси изненада със състава си, като постави на върха на атаката Мигел Бедоя, а по крилата действаха Роман Прохазка и Божидар Краев.

Още във втората минута "Литекс" можеше да поведе, но Боян Йоргачевич спаси отлично насочен удар с глава на Диого Виана. В следващите минути "Левски" беше по-деен. В 11-ата минута след изпълнение на ъглов удар се получи рикошет в крака на Антон Недялков и топката срещна гредата на домакините.

Секунди след това при центриране от дясно Бьорн Йонсен се хвърли, но не успя да стигне и да засече топката. В 15-ата минута след диагонален удар на Прохазка топката мина покрай гредата.

Първият спорен момент дойде в 32-ата минута, когато Владимир Гаджев овладя в наказателното поле и отблизо вкара. Гол не беше признат заради засада, каквато всъщност нямаше.

Втората част започна с хореография в сектора с привържениците на сините. Те хвърлиха факла към Виана, който се готвеше да изпълни ъглов удар.

Йонсен подаде добре към Асприля в 59-ата минута и колумбийският нападател стреля, но без успех. Малко след това Винисиус спаси удар на Прохазка.

"Литекс" остана с човек по-малко в 64-ата минута. Тогава след грешка в защитата на оранжевите съперникът им направи контраатака, но Елтон задържа откъсващия се Мигел Бедоя и беше отстранен.

В следващите минути сините взеха инициативата, но домакините организираха добре играта си в защита и не позволиха опасности. Асприля направи много добър пробив в 74-ата минута и беше спънат от Максимилиан Карнер, но съдията Таско Тасков не даде дузпа.

"Левски" започна по-добре продълженията. За няколко секунди сините имаха две отлични възможности, но близките удари с глава на Георги Костадинов и Китамбала бяха неточни.

В 101-ата минута Асприля проби от дясно и пусна към Арсенио, който с много красив удар преодоля Йоргачевич. В началото на второто продължение домакините направиха решителната стъпка. Най-напред в 109-ата минута Асприля напредна при бърза атака, беше спънат, но Тасков даде сигнал играта да продължи, тъй като Десподов пое топката. Футболистът на "Литекс" излъга Йоргачевич и вкара за 2:0.

Малко след това дойде и третият гол. В центъра Асприля технично изведе Арсенио, който на скорост влезе в наказателното поле и стреля, но Йоргачевич изби. Топката попадна в Десподов и той я прати в празната врата.

Дневник