"Манчестър юнайтед" се оказа губещият отбор в лудата група В в Шампионската лига. "Волфсбург" и ПСВ продължават в надпреварата, а английският състав остана трети и ще трябва да се бори в Лига Европа.

Това стана факт след серия обрати в последния кръг. "Манчестър юнайтед" загуби с 2:3 гостуването си на "вълците", а ПСВ направи ключов обрат за 2:1 срещу ЦСКА (Москва).

"Волфсбург" спечели първото място с 12 точки, следван от холандския състав с 10. Воденият от Луис ван Гаал отбор напуска Шампионската лига с осем точки.

Мачът в Германия беше много интересен с куп голови положения. Англичаните платиха скъпо за грешките си в защита.

Още в началото Андре Шурле получи в чиста позиция и стреля, но не улучи вратата. В десетата минута Хуан Мата с отлично подаване остави Антони Марсиал зад защитата и той даде преднина на отбора си. Само три по-късно обаче след центриране от фаул Налдо с изпълнение от висока класа изравни.

Атаките продължиха и в 29-ата минута "вълците" направиха пълен обрат. Те направиха забележителен пробив с бързи подавания в стил "тики-така". Последното докосване беше на Виейриня, който отблизо се разписа.

Малко преди почивката "Юнайтед" вкара, но голът не беше зачетен заради засада на Мата. Съдиите прецениха, че испанецът е влияел на играта при удара.

Дневник