Старши треньорът на "Астана" Станимир Стоилов ще подпише нов двугодишен договор. Българският специалист обяви решението си след равенството 1:1 с "Галатасарай" в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

"Астана" приключи европейското си участие, но остави страхотни впечатления при дебюта си в най-силния клубен турнир и спечели четири точки в шестте си мача. Преди месец Стоилов изведе тима и до втора поредна титла в Казахстан.

"Дадох своето съгласие да остана в "Астана" и в сряда ще подпишем договор за още две години. Искам да запазя настоящия отбор и да добавя поне двама класни футболисти към него. Това, разбира се, зависи от ръководството. Искам да направя отбора още по-силен", каза Стоилов.

Българинът изрази разочарован от резултата срещу "Галатасарай", но в същото време остана доволен от представянето на своите възпитаници.

"Честно казано, разочарован съм от резултата. Искахме да се надиграваме с "Галатасарай" и мисля, че го направихме. През тази кампания свършихме отлична работа и загубихме само два пъти в шест мача, но не продължихме напред в евротурнирите. Важното обаче еа, че донесохме незабравими моменти на привържениците на Астана", заяви Стоилов. 

"Искам да благодаря на футболистите ни за това представяне. Поздравявам и "Галатасарай" за това, че ще играят в Лига Европа. Пожелавам им късмет в този турнир. Ние показахме максимума от нашите възможности, но сме длъжни да продължим да работим по този начин. Доказахме, че сме способни да играем като равни с най-добрите отбори в Европа. Имаме страхотен потенциал", допълни той. 

dnevnik.bg