"Берое" се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България, след като изхвърли с дузпи настоящия носител на трофея "Черно море".

Двубоят в Стара Загора завърши без голове в редовното време и продълженията, а при наказателните удари всички изпълнители бяха точни освен Марчин Буркхард, чийто удар бе спасен от Илко Пиргов.

Така зелените се присъединиха към "Литекс" и "Монтана", които се класираха за финалната четворка съответно вчера и днес, а последният отбор в нея ще бъде определен от сблъсъка между ЦСКА и "Созопол" утре.

Домакините започнаха по-силно двубоя и в първата половина на полувремето владееха инициативата. "Черно море" постепенно се окопити и погледна по-смело към вратата на съперника си, но Матиас Курьор порпусна две добри възможности да застраши Илко Пиргов. В 41-ата минута "Берое" стигна до най-чистото положение до момента, когато след заучена комбинация Спас Делев стреля, но Георги Китанов спаси.

Втората част започна нервно и двата тима накъсаха играта с множество нарушения в средата на терена. Двата тима играха предпазливо, а треньорите и на двата тима не бързаха със смените си с оглед на случващото се на терена.

Исмаил Иса имаше добра възможност да се разпише за домакините, а в 80-ата минута Неманя Милисавлевич уцели гредата след шут от около 20 метра и така вратата на "моряците" остана суха.

Двата тима продължиха да не рискуват и в продълженията, като най-интересната ситуация дойде в 119-ата минута, когато Спас Делев получи втори жълт картон и съдията Георги Табаков го изпрати в съблекалнята.

При дузпите влезлият като резерва в 113-ата минута Марчин Буркхард пропусна своето изпълнение при резултат 2:1 за старозагорци. Домакините пък не сбъркаха до края и Елиаш вкара победното пето попадение, с което "Берое" си гарантира участие в следващата фаза. 

dnevnik.bg