"Байер" (Леверкузен) се оказа големият губещ в група Е на Шампионската лига, след като драматично отпадна от надпреварата.

"Аспирините" завършиха 1:1 с "Барселона", но това не бе достатъчно и напред продължава "Рома", която завърши 0:0 с БАТЕ (Борисов).

Каталунците събраха 14 точки и безапелационно спечелиха първото място, докато "вълците" и немския тим завършиха с равен актив от по шес тточки. Заради по-добрите си показатели в лудите мачове помежду им обаче (3:2, 4:4) за осминафиналите се класира италианският клуб.

"Баселона" поведе след 20 минути игра в Леверкузен, след като Иван Ракитич изведе отлично Лионел Меси. Аржентинската звезда остана очи в очи с вратаря и не сбърка за 1:0. Преднината на каталунците обаче издържа само три минути. След центриране от ляво на Мехмеди, Хавиер Ернандес бе оставен непокрит и възстанови равенството. се разписа за 1:0.

През второто полувреме домакините бяха далеч по-активният тим, но така и не успяха да вкарат второ попадение и да нанесат първа загуба на "Барселона".

В група Н "Гент" нанесе първо поражение на "Зенит" в турнира и така се класира за следващата фаза. Белгийците победиха у дома с 2:1, но и другият мач в групата се разви в тяхна полза, след като "Лион" постигна първия си успех, след като се наложи с 2:0 над "Валенсия" като гост.

Руснаците оглавиха групата с 15 точки, "Гент" остана втори с десет, следван от "Валенсия" с шест и "Лион" с четири. 

dnevnik.bg