Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо заяви, че от началото на сезона има тенденциозно отношение към сините.

По думите му досега хората от клуба са били толерантни, но случилото се в мача срещу "Литекс" (0:3) за Купата на България е довело до декларацията срещу съдийската комисия и Българския футболен съюз (БФС). 

Вчера ръководството на "Левски" излезе с обща позиция, в която се твърдеше, че има предварително подготвена схема, която се изпълнява от началото на сезона. Иванов застана зад тази позиция и заяви, че реферите на мача срещу "Литекс" умишлено са ощетявали сините. 

"Съдиите свириха тенденциозно. Отмененият гол (на Гаджев) даде друга насока на мача. Футболисти, които висяха с картони - Живко Миланов и Джереми де Ноойер, бяха подготвени, че ще бъдат наказани. Смятам, че през целия мач съдийството беше под нивото на двата отбора. Съдиите бяха под нивото, защото искаха да помагат на единия отбор", каза Иванов в интервю за "Левски ТВ".

"През цялата година "Левски" се опита да бъде толерантен към съдиите. Колкото и пъти да бяхме ощетявани, ние не реагирахме, защото смятаме, че на тези хора трябва да им се даде време и спокойствие, за да свирят както трябва и както могат."

"След мача в Ловеч обаче ние като клуб трябваше да обявим нашата позиция спрямо съдиите и футболния съюз. Няма да позволим на нито един орган - дали съдийска комисия, дали футболен съюз, да се подиграва с "Левски", каза още Иванов.

Дневник