ПАОК спечели утешителна победа с 1:0 при гостуването на "Борусия" (Дортмунд) в последния кръг от груповата фаза на Лига Европа. С този двубой приключи европейското участие на гръцкия тим, който още преди две седмици загуби шансове за място в директните елиминации.

Единственото попадение в срещата отбеляза Роберт Мак, който се разписа в 34-ата минута след асистенция на Димитрио Константинидис.

Димитър Бербатов се завърна от контузия и започна като титуляр за ПАОК. Българският нападател остана на терена до 71-ата минута, когато беше заменен от Ерик Сабо. За разлика от предишния мач с "Габала", този път той прие спокойно смяната си.

"Борусия" беше по-активният отбор и три пъти удари гредите, но така и не успя да прати топката във вратата на Панайотис Гликос. Тази загуба остави германският тим на второто място в група С с 10 точки.

В другия мач "Краснодар" победи "Габала" с 3:0 като гост. Руският отбор спечели групата с 13 точки и си осигури място сред поставените в жребия за 1/16-финалите. ПАОК завършва трети със седем точки, а "Габала" остана последен с две. 

В група В "Сион" и "Ливърпул" не успяха да си отбележат гол в слаб мач на тежкия терен в Швейцария. И двата отбора продължават в следващата фаза. Английският тим спечели групата с 10 точки, а швейцарците са втори с 9.

В другия мач "Бордо" и "Рубин" завършиха 2:2, което ги остави съответно на четвърта и трета позиция. Руският тим, който трябваше да се надява на победа днес и загуба на "Сион", събра шест точки. Французите приключват с актив от четири.

В група А "Мьолде" вече си беше гарантирал място в следващата фаза, а "Фенербахче" имаше две точки аванс пред "Аякс" в битката за другата квота за 1/16-финалите. Холандците се нуждаеха от победа у дома срещу лидера в групата и загуба на турците при домакинството на "Аякс".

Нито едно от тези условия не се изпълни, след като и двете срещи приключиха при резултат 1:1. По този начин "Мьолде" събра 11 точки и спечели групата. "Фенербахче" продължава напред с 9 точки, а "Аякс" остана трети със седем. "Селтик" приключва разочароващата си европейска кампания с три. 

"Наполи" продължи победния си ход след убедителен домакински успех с 5:2 срещу "Легия" (Варшава). Италианският тим единствен приключва груповата фаза с максимален актив от 18 точки след шест победи в шест мача. Oсвен това тимът на Маурицио Сари постави нов рекорд по отбелязани голове в групите на Лига Европа - 22.

Натаниел Чалобах и Лоренцо Инсиние дадоха комфортен аванс на домакините преди почивката, а в 57-ата минута появилият се само 120 секунди по-рано Хосе Мария Кайехон направи 3:0. Стоян Вранеш намали пет минути по-късно, но след това Дрийс Мертенс се разписа два пъти за 5:1. В добавеното време Александър Прийович оформи крайния резултат. 

В другия мач от групата "Мидтиланд" удържа равенство 1:1 у дома срещу "Брюж" и зае второто място в групата. Датчаните събраха седем точки, а белгийците завършиха с пет. "Легия" остана на последното място с четири.

"Рапид" (Виена) спечели битката с "Виляреал" за първото място в група Е. Преди последния кръг двата отбора имаха по 12 точки, а предимството в директните мачове беше за испанците. Австрийците обаче победиха "Динамо" (Минск) с 2:1, докато "жълтата подводница" завърши 3:3 при гостуването на "Виктория" (Пилзен).

В група F лидерът "Брага" направи нулево равенство като гост на "Грьонинген" и остана на първа позиция с 13 точки. В директната битка за втората позиция "Марсилия" победи "Слован" (Либерец) с 4:2 и събра 12 точки. 

Дневник