Президентът на Италианската федерация по волейбол Карло Магри определи приблизителната стойност на световното първенство по волейбол през 2018 г., което беше спечелено от Италия и България.

В първото си изявление по темата той заяви, че очаква организацията на шампионата да струва около 20 милиона евро.

"Ще сме готови с точните изчисления след два месеца и всичко ще бъде ясно", заяви Магри за ilfattoquotidiano.it.

Той не уточни дали това е сумата за двете държави или само за Италия.

Двете страни получиха в сряда домакинството в конкуренцията на САЩ, Иран и съвместната кандидатура на Полша и Германия.

За разлика от европейското първенство през тази есен, на което тестваха партньорството си, през 2018 г. финалите ще се проведат в Италия. Предвижда се да се използва залата за 15 хиляди души "ПалаРуфини" в Торино.

Засега от българска страна никой не е коментирал колко би струвало това домакинство, за което са предвидени четири града с големи зали - София, Пловдив, Варна и Русе.

Практиката от предишното световно в Полша беше отборите да играят мачовете от групите в различни градове. Това изисква допълнителни разходи за транспорт за разлика от европейското, при което една група играеше в един град.

От спечелването на домакинството на Евроволей преди две години Българската федерация по волейбол дава само приблизителни суми за бюджета, а след края на турнира във Варна и София не е оповестила нито размера на разходите, нито на приходите.

Вести.бг