Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ЦСКА може да разчита на "пълната му подкрепа". За целта клубът най-напред ще трябва да реши финансовите си проблеми.

"Да си оправят финансите, както всички отбори, и имат пълната ми подкрепа. И те го знаят", каза Борисов пред "Дарик".

По темата "ЦСКА" премиерът добави: "Бъдещето... Отиват на финал за Купата, а ние левскарите ще им ръкопляскаме, ако я вземат. Така че, те си играят... дали в А, Б, В, те толкова са еднакви групите, че няма голяма разлика къде играят."

В края на септември Борисов заяви, че много иска да помогне на ЦСКА и трябва само от клуба да кажат как да го направи. Няколко дни по-късно над 4000 привърженици на червените излязоха на протест пред парламента, недоволни от отношението на държавата и БФС към спортните клубове на ЦСКА.

Министър-председателят изтъкна значимостта на построените зали в България през последните години за спечелването на домакинството на световното по волейбол.

"Мисля, че и от съобщенията, които ми изпратиха Данчо Лазаров, Любо Ганев, Сашо Йовков че благодарение на финансовата подкрепа, на това, че направихме залите в София, Пловдив, Варна, Русе, имаме световно първенство. Това е огромен успех за нашите момчета, които ще имат възможност пред собствена публика - най-голямото събитие в света да бъде в България. Сиреч - те са ни звезди, а още по-големи звезди да станат", каза Борисов.

По думите му международните федерации отчитат построените зали и започват да дават значими домакинства на съответните страни. "И Гришо с Монфис какъв прекрасен мач направиха, как им се радваха хората. Ми ако я нямаше "Арена Армеец", къде щеше да се направи този мач?"

Дневник