Мачът между "Левски" и "Литекс" беше прекратен в края на първото полувреме. Тогава гостите извадиха отбора си от терена, след като останаха с двама души по-малко и съперникът им получи дузпа.

Оранжевите водеха с 1:0 след 45 минути, въпреки че играха с човек по-малко от 15-ата. Гола вкара Данило Асприля в 20-ата минута.

По традиция зарядът в срещата между "Левски" и "Литекс" беше огромен. Напрежението беше завишено и от пресния спомен за драматичния мач в Ловеч, в който воденият от Люпко Петрович с човек по-малко се наложи с 3:0 и стигна полуфиналите за Купата на България. Впоследствие от "Левски" пуснаха декларация срещу съдийството.

В седмата минута Веселин Минев блъсна в гръб Асприля в желанието си да вземе топката при спряла игра. Съдията Георги Стоянов даде жълт картон на защитника.

След още толкова се получи спречкване между Бьорн Йонсен и Мигел Бедоя. Нападателят на "Литекс", който беше извършил нарушение, блъсна испанеца и получи директен червен картон.

Въпреки това "Литекс" успя да поведе. При контраатака Асприля преодоля Боян Йоргачевич, излъга и защитник и даде преднина на отбора си.

След гола сините поеха инициативата. В 29-ата минута Мики Орачев направи огромен пропуск, като при центриране от дясно игра с глава, но вместо празната врата, улучи гредата.

Гостите имаха претенции за удар с лакът на Владимир Гаджев срещу Гълъбов в 37-ата минута.

"Левски" продължи да атакува. В 45-ата минута Георги Костадинов стреля от разстояние Винисиус Баревиера спаси. Притичалият Бедоя мина покрай вратаря, получи се закачка и Рафаел Перес повтори стореното от Йонсен - блъсна испанеца и получи директен червен картон.Покрай последвалите разправии съдията даде и дузпа, защото при положението играта не беше спряна.

Мениджърът на "Литекс" Стоичо Стоилов призова отбора си да напусне терена. Мачът беше прекратен, а футболистите на сините започнаха да празнуват с привържениците си очакваната служебна победа.

Ако тя бъде дадена, сините ще съберат 38 точки, с колкото е и водачът "Лудогорец". "Литекс" остава четвърти с 33.

Dnevnik