Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков заяви, че санкциите за "Литекс" ще бъдат съобразени с всички правилници на футболната централа и няма да се правят компромиси с никого.

Според него, черно на бяло е описано какво трябва да се направи в ситуация като тази. Ловчанлии напуснаха терена по време на мач с "Левски" на "Герена".

Правилниците сочат, че в такива случаи отборът трябва да бъде изваден от А група. Крайно решение ще бъде взето от Дисциплинарната комисия към БФС в сряда на обяд.

"Не съм гледал мача за голямо съжаление. Но след като е факт случилото се, аз няма какво да давам интервюта, защото си има правилник. Има си наредби, вие сте ги чели, има къде да се проверят, ако някой се интересува," заяви Лечков пред "Нова".

"Има си Дисциплинарна комисия, която ще вземе решение. Затова няма какво президентът и вицепрезидентът да дават изявление. Всеки, който си е поел някакъв такъв път, трябва да си върви по него. Дисциплинарният правилник е категоричен, ние ще го следваме, това мога да кажа. Няма значение, че е "Литекс", правилникът е еднакъв за всички и важи за всички с еднаква сила", каза още бившият футболист.

Дневник