Българският национал Иван Иванов напусна швейцарския шампион "Базел". Двете страни се разделят по взаимно съгласие, обявиха от клуба. 

От договора на защитника оставаше още половин година. Клубът обаче се е съгласил да го прекрати без финансови претенции, за да може най-добрият футболист на България за 2013 г. да си намери по-лесно нов отбор през зимата.

Иванов беше привлечен в "Базел" от сръбския "Партизан" през лятото на 2013 г. През януари 2014 г. обаче скъса кръстни връзки на коляното. След това контузията му няколко пъти се усложняваше, той трябваше да се подложи на две операции и 20 месеца не игра футбол.

Едва през август тази година централният защитник се завърна на терена и оттогава записа седем мача за втория отбор на "Базел". За първия тим обаче той игра за последно през декември 2013 г. срещу "Шалке" в Шампионската лига.

Тъй като в първия отбор нямат намерение да разчитат на 27-годишния футболист, ръководството на клуба се съгласило да изпълни желанието на играча и договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие.

"Базел" желае на Иван Иванов успех в бъдещите му начинания в личен и професионален план. Благодарим му за неговата всеотдайност на и извън терена. Дори в дългото време, в което беше извън игра, Иванов винаги подкрепяше отбора с голяма всеотдайност", заявиха от клуба. 

dnevnik.bg