Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо определи случилото се в съботния двубой с "Литекс" като пълен цирк. Според него събитията на "Герена" са сериозен проблем за целия български футбол.

В 45-ата минута на двубоя футболистите на "Литекс" напуснаха терена по нареждане на главния мениджър Стойчо Стоилов заради съдийството на Георги Йорданов.

"Това не проблем между "Левски" и "Литекс", а за целия български футбол, защото целият свят говори за това. Представете си сега дали един добър футболист ще иска да дойде у нас. Мутренските години минаха. Не може да идват някакви хора и да вадят отбора си. Това не са селските групи. Хората чакат това дерби с интерес и изведнъж някакъв от Ловеч решава, че мач няма да има", каза Иванов в предаването "Спорт 7" по "Тв7".

"Има си съдийска комисия и тя трябва да оцени рефера - ако реши, да спре правата му до края на сезона. Това не е работа на президентите и директорите на клубовете. Ако всеки започне така да си изважда отбора, няма да завърши нито един мач", допълни той.

"Смятам, че нищо добро не ни чака през втория полусезон, ако продължаваме така. Вторият полусезон ще бъде с много по-голямо напрежение от първия. Ако футболният съюз не вземе мерки, първенството няма да завърши", каза още спортният директор на сините.

Иванов заяви, че "Левски" иска да решава мачовете си на терена, а не задкулисно. "И ние можеше да извадим отбора си в Ловеч след отменения гол на Гаджев. Гарантирам, че "Левски" дори и да губи, го прави с достойнство. Ние със съдии не се занимаваме.

Според него преиграване на мача няма как да има. "Те напуснаха терена, има си хора, те трябва да решат какво да последва. Има си закони. Затова сме на това дередже, защото всеки иска да ги заобикаля."

Иванов не вижда проблем, че част от играчите на "Левски" са били доволни от служебната победа, която сините би трябвало да спечелят. "Победата си е победа и всеки един изразява радостта си, както поиска. При дузпа за нас и 11 срещу 9 на терена, мачът можеше да приключи и 7:1 за нас."

"Аз съм убеден, че и Гриша Ганчев да свиреше мача, щеше да изгони двамата футболисти на "Литекс". И дайте да не се правим на ударени, всеки знае, че Гриша Ганчев е собственик на "Литекс". За ЦСКА не знам официално колко е собственик."

Иванов смята за несериозни твърденията на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, че до края на сезона ще се прави всичко възможно "Левски" да стане шампиони. Домусчиев дори "заплаши", че ще извади отбора си от А група.

"Изведнъж се показа президентът на "Лудогорец" и се изказва по наш адрес. Него трябва да го е срам, че сме на едно ниво. Бюджетът ни е 160 хил. лева месечно за първия отбор. Нека от "Лудогорец" да кажат колко им е. Сигурно е, че един техен играч взима колкото целия наш отбор. Битката е между Давид и Голиат", завърши Иванов. 

dnevnik.bg