"Наполи" спечели с убедителното 3:0 домакинството си на "Верона" за Купата на Италия и така се класира за четвъртфиналите, където ще играе с "Интер".

Тимът от Неапол за пореден път демонстрира страхотна форма и продължава да има само една загуба в последните си 20 мача във всички турнири.

Още в четвъртата минута Гонсало Игуаин проби на скорост отляво и пусна прострелно подаване пред вратата, което бе засечено от Омар Ел Кадури в опразнената врата за 1:0.

В 12-ата минута след страхотен пробив на Дрийс Мертенс, който завърши с изстрел под плонжа на Копола за 2:0. Игуаин имаше още един шанс да се разпише преди почивката, но прехвърлящият му удар бе изчистен от голлинията, а друго негово попадение бе правилно отменено заради засада.

В 74-ата минута "Наполи" получи дузпа. но Марек Хамшик не успя да реализира наказателния удар. Секунди по-късно обаче Ел Кадури намери по чудесен начин резервата Хосе Кайехон и испанецът не пропусна да се разпише за крайното 3:0.

По-рано днес два от фаворитите в турнира отпаднаха. "Рома" отстъпи на втородивизионния "Специя" след нулево равенство в редовното време и продълженията и 2:4 при дузпите.

"Фиорентина" също се прости с надеждите си за трофея, след като загуби от "Карпи" с 0:1 у дома. Единственото попадение в срещата вкара Ди Гаудио в 74-ата минута, а двата тима завършиха двубоя с човек по-малко, след като в продължението на редовното време Родригез и Мбакогу получиха втори жълти картони.

Дневник