Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов смята, че ще е успех, ако общините се включат активно в спортния живот на клубовете. Треньорът посвети последните седмици на срещи с кметове в цялата страна с идеята да ги убеди да инвестират във волейбола.

"Сигурен съм, че ако общините се включат, след тях ще дойде и бизнесът", заяви Константинов. Само за няколко дни той е разговарял с кметовете на Добрич, Варна и Русе.

Той изрази задоволство от разговора с кмета на Добрич Йордан Йорданов. "Местният отбор е пример в това отношение. Там общината осигурява 20-30% от бюджета, а останалото е от около 20 фирми".

Константинов се надява кметовете да държат на думата си и ако кажат, че ще подкрепят даден спорт, да го правят. "Ако някой иска да инвестира в баскетбол, нека е така, но да го направи".

Селекционерът също се включи към благодарностите към държавата за подкрепата на кандидатурата за световното по волейбол през 2018 г. Той заяви, че домакинството на световното носи допълнителна амбиция. "Винаги има големи очаквания и напрежение около едно подобно първенство."

Според Константинов нивото на волейбола на световното първенство е по-високо, но олимпийските игри са по-значими.

Националите започват на 21 декември подготовката си за европейската олимпийска квалификация в Берлин.

Селекционерът заяви, че един от състезателите е бил заплашен от клуба си, че ако се яви на лагера, договорът му ще бъде прекратен, без да посочи за кого става дума. След това уточни, че състезателят ще бъде в София за началото на подготовката.

dnevnik.bg