Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз (БФС) присъди служебна победа с 3:0 за "Левски" срещу "Литекс". Срещата от последния есенен кръг на А група беше прекратена, след като в края на първото полувреме ловешкият клуб извади играчите си от терена.

"Последващи санкции относно решението на дисциплинарната комисия (да извади "Литекс" от А група) ще бъдат разисквани на следващо заседание на СТК след приключване на процедурите по обжалване и след окончателно и влязло в сила решение по инцидента", обявиха от спортно-техническата комисия.

СТК трябва да реши две неща - какво се случва с досегашните мачове на "Литекс" в А група и дали отборът ще продължи участието си в Купата на България.

Ако един отбор напусне първенство преди края на първия полусезон, резултатите му се анулират. Ако се случи "преди или след започването на втория полусезон", резултатите се запазват, а в следващите двубои се присъждат служебни победи на съперниците. Според правилника на БФС за край на първия полусезон "се счита последният кръг за календарната 2015 г."

"Мачът е от есенния полусезон и по наредба всички резултати до момента ще бъдат анулирани. Наредбата е категорична", каза шефът на спортно-техническата комисия Неделчо Михайлов пред "24 часа".

При тази ситуация "Лудогорец" ще е лидер с пет точки аванс пред "Левски". Но засега двата отбора разделят първото място с по 38 точки, на четири пред третия "Берое".

Участието на "Литекс" за Купата на България не би трябвало да е застрашено, тъй като това са два отделни турнира, администрирани от две различни организации - първенството от БФС, а купата - от Професионалната футболна лига. Предстои обаче СТК да се произнесе по казуса.

Дневник