Холандецът Гуус Хидинк е фаворит да замени уволнения днес Жозе Моуриньо начело на "Челси".

Според британския "Телеграф" 69-годишният специалист ще поеме сините до края на сезона, а след това ще се назначи постоянен мениджър. Изданието твърди, че всичко около назначението на холандеца вече е договорено.

Това би бил втори период за Хидинк на "Стамфорд бридж". Той беше начело на лондончани между февруари и юни 2009 г. Тогава холандецът отново пое временно тима до края на сезона след уволнението на Луис Фелипе Сколари.

Хидинк записа 17 победи, пет равенства и само една загуба в "Челси", като спечели Купата на Англия и класира отбора на трето място във Висшата лига. Той е единственият мениджър на сините, който е печелил повече точки средно на мач от Моуриньо - 2.62 срещу 2.33 за португалеца.

Моуриньо приключи втория си период на "Стамфорд бридж" само седем месеца след като изведе сините до титлата във Висшата лига.

През този сезон лондончани изпаднаха в тежка криза и след 16 кръга са 16-и в класирането на една точка от изпадащите и на 20 от лидера "Лестър".

Най-усилено спряганите варианти за нов мениджър на "Челси" от лятото са Карло Анчелоти, който в момента е без клуб, и Хосеп Гуардиола, който ще напусне "Байерн" след края на сезона. 

dnevnik.bg