"Милан" победи "Сампдория" с 2:0 като гост и се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия. Мбайе Нианг и Карлос Бака отбелязаха попаденията, които осигуриха на "росонерите" среща с новака в Серия А "Карпи" в следващия кръг.

Победителят от този мач ще спори за място на финала срещу третодивизионния "Алесандрия" или втородивизионния "Специя". В горната половина се оформиха две много силни двойки - "Лацио" срещу "Ювентус" и "Интер" срещу "Наполи".

Футболистите на "Милан" спечелиха втора победа в последните си шест мача и дадоха глътка въздух на своя треньор Синиша Михайлович.

Сърбинът е заплашен от уволнение, а според медиите в Италия е получил ултиматум да спечели двата си мача тази седмица. Вторият е гостуване на "Фрозиноне" в неделя.

"Mилан" и "Сампдория" изиграха равностойно първо полувреме, в което нямаше много положения. Гостите бяха по-активни, но стигнаха само до една възможност, която беше пропусната от Нианг. В края на полувремето вратарят на "росонерите" отрази добре насочен, но лек удар на Муриел от границата на наказателното поле.

Пет минути след началото на втората част Нианги откри резултата. Бака проби през центъра и пусна чудесно извеждащо подаване към сенегалския нападател, който овладя топката с левия крак и с десния я изпрати покрай вратаря Емилиано Вивиано.

"Сампдория" опита да отговори, но в 65-ата минута задачата на домакините стана още по-сложна заради глупав червен картон на Еврин Зуканович. Той получи жълт картон за нарушение срещу Юрай Куцка, а след това реагира бурно на съдийското решение и му беше показан втори.

До края "Милан" нямаше проблем да удържи аванса си и не допусна опасности пред Абиати. В последната минута на добавеното време Бака реши мача с втори гол. Той получи подаване в наказателното поле от Кейсуке Хонда, финтира бранител и прати топката в далечния ъгъл. 

dnevnik.bg