Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес подкрепи треньора Рафаел Бенитес. Строителният предприемач на този етап отхвърли вариант "Моуриньо".

Срещу "Виляреал" белите допуснаха третото си поражение за сезона, което е и трето в последните пет мача. Това постави въпроса за евентуалната смяна на Бенитес. Едно от предположенията на медиите в страната е, че на поста може да дойде Зинедин Зидан.

"Няма да стане така, въпреки че няколко медии го твърдят. Бенитес не е проблемът, а решението", каза Перес. По думите му испанският специалист се нуждае от време, за да вдигне "Реал" след "ужасната" година. Той отрече, че треньорът има лоши отношения с играчите.

"Ценя Зидан. Все още много хора ме поздравяват, че съм го довел. Той ще бъде отличен треньор на "Реал", но няма да е сега. Иска да е треньор, има желание", добави президентът на мадридчани.

На въпрос, свързан с вече свободния Жозе Моуриньо, който беше уволнен от "Челси", Перес каза: "Никой не може да предвиди бъдещето. Но към днешна дата - не (не може да се върне на "Сантяго Бернабеу"). Разчитаме само на Рафа Бенитес. Имам добри спомени за Моуриньо, той вдигна нивото. Като дойде, бяхме 13 в ранглистата на УЕФА, а като си тръгна, бяхме първи. Три пъти стигнахме полуфиналите в Шампионската лига и заради лош късмет не играхме финал."

dnevnik.bg