Съпругата на австралийската голф звезда Джейсън Дей завърши в болница посещението си на мач от НБА, след като Леброн Джеймс падна върху нея.

Ели Дей беше изнесена на носилка от "Куикън лоунс арена" в края на двубоя, който "Кливлънд кавалиърс" спечели срещу "Оклахома Сити тъндър" със 104:100.

Дей седеше на подвижните столове на първия ред заедно със съпруга си, когато Джеймс се хвърли за една излизаща от игрището топка три минути преди края на срещата и се стовари върху нея. Баскетболната звезда спаси топката, но Дей остана да лежи край полето, за да ѝ бъде оказана медицинска помощ. 

След това ѝ беше поставена яка за обездвижване на главата и беше изведена от залата на носилка. Тя беше откарана в болница, придружавана от съпруга ѝ.

Джеймс се извини за инцидента и заяви, че според информацията му тя е добре.​

"Хората ми казаха, че вече се чувства отлично", заяви 113-килограмовото крило.

"Хвърлих се за излизаща топка, за да задържим притежанието ѝ и ми е неприятно как завърши това. Очевидно е, че нейното здраве е по-важно", каза той.

Сблъсъкът леко помрачи триумфалната вечер за Джеймс, който вкара 33 точки, направи 11 асистенции и овладя девет борби за успех, с който приключи серията от шест победи на "Оклахома Сити". Центърът Кристан Томпсън добави 12 точки и 15 борби, включително 11 в нападение.

Въпреки сблъсъка с Ели Дей, Джеймс коментира, че столовете около терена са "страхотно изживяване" за феновете.

"Такива неща не се случват често. Тази вечер беше въпрос на лош късмет, но инцидентите на са чести. Заради феновете ни мачовете са страхотни. Местата около игрището са част от играта. Те са много яки. Ако бях фен, а аз съм фен на играта, бих седял на тези места, за да гледам мачовете", добави той.

Дневник