Гуус Хидинк беше назначен за временен мениджър на "Челси". 69-годишният холандец ще води отбора до края на сезона. Той наследява уволнения в четвъртък Жозе Моурино, който му предава сини на 16-ото място във Висшата лига на точка от зоната на изпадащите.

Хидинк ще води "Челси" за втори път в кариерата си. Той беше начело на лондончани между февруари и юни 2009 г. Тогава холандецът отново пое временно тима до края на сезона, след като Луис Фелипе Сколари беше уволнен.

"Развълнуван съм, че се завръщам. "Челси" е един от най-големите клубове в света, но в момента не се намира на мястото, на което трябва да бъде. Аз обаче съм убеден, че с общи усилия можем да преобърнем този сезон", каза Хидинк.

Холандецът записа 17 победи, пет равенства и само една загуба при първия си престой в "Челси", като спечели Купата на Англия и класира отбора на трето място във Висшата лига. Той е единственият мениджър на сините, който е печелил повече точки средно на мач от Моуриньо.

"Собственикът и бордът на директорите приветстват с добре дошъл един треньор с огромен опит и много успехи на най-високо ниво, включително в "Челси". Вярваме, че Гуус ще извлече най-доброто от нашия талантлив състав", се казва в изявлението на лондончани.

Хидинк ще изгледа от трибуните на "Стамфорд бидж" днешното домакинство на "Съндърланд", в което сините ще бъдат водени от асистентите Стив Холанд и Еди Нютън.

Дневник