Ръководството на "Байерн" (Мюнхен) потвърди, че треньорът на тима Хосеп Гуардиола няма да поднови договора си и след края на сезона постът ще бъде зает от Карло Анчелоти.

В последната седмица няколко различни източника спекулираха с тази информация, но беше почти сигурно, че испанският специалист ще се раздели с баварците.

Единствените въпросителни около напускането му бяха в каква посока ще продължи кариерата си и кой ще го замести в "Байерн".

"Благодарни сме на Гуардиола за всичко, което даде на клуба, и се надяваме, че ще отпразнуваме заедно много успехи през този сезон", заяви изпълнителният директор на германския клуб Карл-Хайнц Румениге пред "Билд".

"Анчелоти може да бъде много успешен треньор за "Байерн". Нямаме търпение да работим заедно", добави Румениге.

Вчера германският шампион победи "Хановер" с 1:0 като гост и приключи първия полусезон в Бундеслигата с аванс от осем точки пред втория "Борусия" (Дортмунд). След мача Гуардиола отказа да коментира ситуацията около бъдещето му, въпреки че то очевидно е ясно.

Испанецът може да спечели още три трофея до края на престоя си начело на баварците - титлата и купата на Германия, както и Шампионската лига.

Дневник