"Ботев" (Пловдив) е изчистил дълговете си, съобщи президентът на клуба Ангел Палийски по време на коледното тържество на сдружение "ПФК Ботев 1912", притежаващо 61 процента от акциите на клуба.

"Ботев" успя да изчисти повече от 2.5 милиона лева дългове, които го заплашваха от фалит през лятото на тази година. Тогава по време на подготовката за новото първенство нямахме средства за селекция, плащахме стари задължения към футболисти и кредитори", заяви Палийски.

Той уточни, че вътрешният дълг на "канарчетата" в размер на 50 милиона лева е бил преструктуриран и "на практика не съществува".

Финансовият директор на "Ботев" Иван Йотков съобщи очакваната новина, че нови собственици на клуба стават бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов. Това бе отдавна известно, но вече и формалностите са изчистени и двамата са реалните мажоритарни собственици.

Предприемачите Владимир Кисьов и Ветко Арабаджиев пък са новите спонсори на "жълто-черните" и се ангажираха със завършването на изграждането на клубния стадион "Христо Ботев".

Дневник