"Ювентус" завърши годината по най-добрия начин, след като записа седмата си поредна победа в Серия А.

"Бианконерите" се наложиха с 3:2 в като гост на "Карпи" в мач от 17-ия кръг и така поне временно се изкачи на второто място в класирането.

Домакините откриха резултата още в 15-ата минута чрез Марко Бориело, но играчите на Масимилиано Алегри стигнаха до пълен обрат още преди почивката с два гола на Марио Манджукич.

Пет минути след подновяването на играта Пол Погба на практика реши всичко в мача с трето попадение. В продължението на редовното време Леонардо Бонучи си вкара автогол, но вече бе прекалено късно за "Карпи" да стигне до равенство.

"Ювентус" събра 33 точки, с три по-малко от лидера "Интер" и с по една повече от "Фиорентина" и "Наполи". Всички останали отбори обаче не са изиграли двубоите си от кръга. "Карпи" пък остава а предпоследното място, на шест точки от спасителната 17-а позиция.

Мачът започна зле за шампионите и още в 15-ата минута Кофи намери Марко Бориело отдясно. Нападателят напредна в наказателното поле, преодоля Леонардо Бонучи и шутира в близкия ъгъл. Джанлуиджи Буфон също не де намеси добре и топката се озова в мрежата му.

Само три минути по-късно обаче "Ювентус" изравни. Хуан Куадрадо нахлу отдясно по фланга и центрира остро към близката греда, където Сами Кедира опита удар отблизо. Той беше отразен от вратаря Вид Белец, но след това защитниците на "Карпи" се намесиха неадекватно и подариха топката на Манджукич. Хърватинът я овладя във въздуха и със завъртане вкара от воле за 1:1.

Четири минути преди почивката "Старата госпожа" стигна до пълен обрат, след като Патрис Евра се включи отляво и центрира от аутлинията. Манджукич без проблем надскочи персоналния си пазач и с глава от няколко метра отбеляза втория си гол.

Интригата приключи в 50-ата минута, когато Клаудио Маркизио намери със страхотен 40-метров пас нахлуващия в наказателното поле Пол Погба. Френският национал елегантно овладя на гърди и пусна топката покрай вратаря.

В продължението на срещата Бонучи посегна, без да има видима причина за това, да изчисти слабо центриране. Намесата му заблуди Буфон и двамата изгледаха как топката влиза във вратата за крайното 3:2.

Дневник