"Фиорентина" и "Наполи" записаха победи в 17-ия кръг на Серия А и се долепиха на точка зад лидера "Интер", който играе по-късно днес.

Виолетовите се наложиха с 2:0 над "Киево" у дома, докато неаполитанци спечелиха с 3:1 при гостуването си на "Аталанта". Двата тима събраха по 35 точки, като тимът от Флоренция е с по-добри показатели.

"Фиорентина" нямаше особени затруднения срещу десетия в подреждането и победи с голове на Алесандро Флоренци откри резултата в 42-ата минута и Садия Умар две минути преди края на редовното време. Един Джеко пък бе изгонен с директен червен картон в края на двубоя.

Всичко най-интересно в мача на "Наполи" се случи през второто полувреме. Марек Хамшик откри след точно изпълнена дузпа в 52-ата минута, но само две по-късно домакините изравниха чрез Алехандро Гомес.

В 62-ата минута Гонсало Игуаин даде нов аванс на "Наполи", но задачата на гостите бе утежнена в 74-ата минута, тъй като Жоржиньо получи втори жълт картон. Игуаин все пак сложи точка на спора с втория си гол в 85-ата минута.

В самия край "Наполи" получи нова дузпа за нарушение на Палета, който получи и червен картон за това. Хамшик обаче този път не бе точен и така резултатът се запази.

Дневник