"Лацио" победи с 2:1 лидера в Серия А "Интер" като гост и така прекъсна серията си от седем поредни мача без победа, която започна на 25 октомври.

"Нерадзурите" запазват водачеството, но преследвачите "Фиорентина" и "Наполи" вече са на по само точка.

И двата гола за римските "орли" вкара Антонио Кандерва, докато точен за домакините бе Мауро Икарди. В заключителните минути на срещата Фелипе Мело от "Интер" и Милинкович от гостите получиха червени картони, което обаче не повлия на крайния резултат.

Дербито на "Сан Сиро" започна обещаващо, след като гостите поведоха още в петата минута. След заучено изпълнение на корнер, Антонио Кандерва не остави никакъв шанс на вратаря на "нерадзурите" с изстрел от около 25 метра.

"Интер" не успя да намери отговор и трудно стигаше до чисти положения, като опитваше изстрели от далечно разстояние, но без успех. През второто полувреме играта на домакините се подобри и в 61-ата минута логичното се случи. Иван Перишич изведе по отличен начин Мауро Икарди, който се измъкна на ръба на засадата и сам срещу вратаря не сбърка за 1:1.

Домакините продължиха да са по-активни в атака, но "Лацио" се защитаваше отлично и изчакваше своите възможности на контра. В 87-ата минута Мело действа безкомпромисно в собственото си наказателно поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Антонио Кандерва, чийто първи удар бе отразен от Ханданович, но при добавката на сгреши.

Дневник