Апелативната комисия към БФС потвърди изваждането на "Литекс" от А група.

Ловешкият клуб беше изваден от групата с решение на Дисциплинарната комисия заради напускането на терена в края на първото полувреме на мача с "Левски" на стадион "Георги Аспарухов" в последния мач за годината.

Четирикратните шампиони на България заявиха, че ще обжалват наказанието, което беше наложено според разпоредбите на чл. 28 от Дисциплинарния правилник.

Днес Апелативната комисия потвърди санкцията, която включва и глоба за президента Трифон Попов. Той заяви пред дисциплинарната комисия, че е инициатор на изваждането на отбора в 44-ата минута, когато беше показан втори червен картон на играч на "Литекс" и отсъдена дузпа.

Изпълнителният комитет на БФС, който ще се събере във вторник на първото си заседание от половин година, има последната дума по казуса. Той единствен може да отменя решения на комисиите.

Спортно-техническата комисия на БФС изчаква окончателното решение по казуса, за да прецени какво да прави с точките на "Литекс" от сезона. Според повечето мнения, резултатите трябва да бъдат анулирани, тъй като не е завършил първият полусезон (за отправна точка се взимат мачовете към Нова година). За "Литекс" точно последният мач от полусезона не приключи. 

dnevnik.bg