Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов призна, че отборът му няма да е напълно подготвен за олимпийската квалификация в Берлин през януари, но същото може да се каже и за останалите отбори, които ще участват в нея.

Специалистът все пак заяви, че въпреки лошата програма и контузиите на няколко играчи, "лъвовете" няма да се откажат да преследват класиране в Рио.

"Времето няма да стигне нито на нас, нито на другите. Това е факт. Каквито са условията за нас, такива са и за другите отбори. Едни и същи проблеми ще имат всички треньори и отбори. Въпросът е кой ще има шанса състезателите му да са в добра форма и да нямат травми. Това може да се окаже определящо", коментира Константинов.

"То не е мини европейско, а си е направо европейско първенство. Първите осем отбора в ранглистата на Европа за една квота, в общи линии си е истинско европейско, финална фаза. Форматът е такъв, водихме ги тези разговори преди седмица, няма как да се промени нищо, ще се смени за следващия олимпийски цикъл системата на класиране, но това е много далеч, нас ни интересува сега", каза още селекционерът.

"Това е голямата въпросителна, когато идват 20 състезатели от 20 различни клуба в 20 различни фази на подготовка, в различна кондиционна работа. Никой не може да даде отговор кой в какво състояние е. Няма никаква подготовка, това са празни приказки, ако някой казва, че може да направи подготовка за десет дни. За десет дни нищо не можеш да промениш кой знае колко. Разчитаме да са в добро състояние от клубовете си", завърши Константинов.

dnevnik.bg