Михаел Шумахер е започнал да се движи и дори да прави малки стъпки, твърди германското списание Die Bunte.

Бившият пилот от Формула 1 е в тежко състояние от края на 2013 година, когато пострада при падане. След това германецът прекара почти шест месеца в изкуствена кома в болницата, а лекарите му направиха поне две животоспасяващи операции на главата.

"Михаел е много слаб. Може да прави малки стъпки с помощта на терапевт. Също така може да повдига едната си ръка", пише списанието, цитирайки анонимен свой източник.

Мениджърът на Шумахер Сабине Кем обаче, се възмути от разпространената информация и заяви, че подобни спекулации са безотговорни. 

"Имайки предвид сериозността на контузиите, е много важно да не се навлиза в личния живот на Михаел. За жалост се дават и лъжливи надежди на много хора", заяви той.

Списанието обаче е твърдо в позицията си, че информацията му е абсолютно достоверна и няма намерение да публикува нейно опровержение, дори и да се стигне до съд. Съпругата на Шумахер - Корина, вече заведе дела срещу три издания за публикуване на лъжлива информация за състоянието на Михаел. Едно от тях е именно Die Bunte.

dnevnik.bg

d