Виктор Йосифов и Тодор Скримов ще бъдат възстановени за олимпийската квалификация по волейбол в началото на януари в Берлин, съобщиха от БФВ.

Централният блокировач на българския национален отбор Виктор Йосифов е по-добре от очакваното, показа направеният преглед в Италия. Волейболистът получи контузия на глезена в последния мач от есенния полусезон на своя клубен тим "Нинфа" (Латина).

Съществуваха опасения, че може да има изкълчване и разкъсване на глезенните връзки. В момента Йосифов има оток, който се очаква да спадне в следващите няколко дни.

Вторият най-добър блокировач на последното европейско ще се присъедини към лагера на представителния ни тим в сряда, където ще продължи да бъде под лекарско наблюдение. Впоследствие ще се прецени дали Йосифов ще пътува за контролите на "лъвовете"със Сърбия в Белград на 28 и 29 декември.

Скримов също премина обстоен медицински преглед заради болки в коляното, а докторите прецениха, че контузията не е сериозна. Волейболистът ще тренира няколко дни на облекчен режим, след което ще може да се включи пълноценно в заниманията със съотборниците си.

Днес към тима се присъединиха и завърналите се от Франция Владимир Николов и Владислав Иванов, а тази вечер от Аржентина трябва да пристигнат и Тодор Алексиев и Николай Учиков.

dnevnik.bg