Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер определи спекулациите за бъдещ договор на Жозе Моуриньо с "Манчестър юнайтед" като неуважителни заради добрата работа на Луис ван Гаал начело на "червените дяволи".

Той сподели, че съжалява за раздялата на португалеца с "Челси", която доведе до редицата слухове в английските медии за бъдещето му.

"Мисля, че вече беше казано доста, така че няма нужда да добавям нещо повече. Не искам никой да губи работата си. Винаги е тъжно, когато хората губят работата си. Не искам да влизам в спекулации. Уважавам изключително много Луис ван Гаал, а това, което се случва е неуважително. Човекът работи във футбола от 30 години и вържи невероятно качествена работа, така че това е липса на уважение", коментира Венгер.

Той коментира и спекулациите относно бъдещите планове на наставника на "Байерн" (Мюнхен) Пеп Гуардиола, който обяви, че ще напусне баварския клуб през лятото и името му е спрягано за "Манчестър сити".

"Бих го приветствал във Висшата лига, но също не е добре за самия отбор да се стига до подобни спекулации", смята наставникът на "топчиите".

Дневник