Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал прекрати преждевременно пресконференцията си преди съботния двубой със "Стоук сити". Холандецът изрази огорчение от отношението на медиите, които непрекъснато спекулират с бъдещето му.

Брифингът му продължи само пет минути, след което той пожела на репортерите весели празници и напусна залата.

"Никой в тази зала ли не мисли, че трябва да ми се извини? Никой тук ли няма това чувство? Това се чудя. Прочетох, че вече съм уволнен, че моят колега (Жозе Моуриньо) вече е тук... Как мислите, че се отразява това на моята съпруга, на децата ми, на внуците ми, на приятелите ми, на феновете на "Манчестър юнайтед"? Получих много обаждания, дори Арсен Венгер говори по този въпрос", каза Ван Гаал, който е под напрежение заради слабите резултатите на "Юнайтед".

"Мислите ли, че сега искам да говоря пред медиите? Тук съм само защото такива са правилата на Висшата лига. Задължен съм да говоря с вас. Но всеки път, когато го правя, вие поставяте думите ми в избран от вас контекст", допълни той.

Холандецът обясни, че има подкрепата на всички в клуба, въпреки че медиите на Острова вече го обявяват за "пътник". "Прави сте, че не сме в добра позиция, но преди четири седмици бяхме на първо място и след четири седмици може отново да сме на върха", каза той.

"Трябва да се придържате към фактите. А вие създавате нещо, което не е хубаво, което няма общо с фактите. И сега се очаква да отговарям на въпросите ви. Не мисля, че искам да го правя", продължи мениджърът на "червените дяволи".

Ван Гаал допълни, че в момента е изцяло фокусиран върху двубоя със "Стоук сити" и върху задължението си да вдигне играчите си за предстоящата среща.

"Пожелавам ви весела Коледа. Насладете се на виното и на пая. Довиждане", бяха последните му думи, преди да си тръгне.

Дневник