Един от най-добрите инструктори на УЕФА ще помага на българските съдии. Това съобщи президентът на БФС Борислав Михайлов, според който родните рефери имат качества, но са подложени на огромен натистк.

"Французин е, един от топ 3 инструкторите на УЕФА. Обсъждаме да дойде, не да живее непрекъснато тук, но поне всяка седмица да идва, всички дискове да му се пращат и да бъде като мениджър на съдийската комисия, платен от футболния съюз", обясни Михайлов.

По думите му българските международни съдии се "справят прилично навън". "Тук обаче натискът е голям и то не от присъстващите на тази маса. Всички знаете за какво говоря. Докато не спрат да се занимават със съдиите, да ги притесняват и не знам точно какво правят с тях, те няма как да са спокойни в нашето първенство."

Михайлов заяви, че не може да назове конкретни имена и клубове, защото реферите не се оплакват на футболния съюз и съдийската комисия. "Натискът не е нито от футболния съюз, нито от комисията. Натискът се появява след това, когато се обявят нарядите."

"Имат ми телефона, казал съм им и на семинарите - ако някой ги натиска, да ми се обадят. Никой обаче не ми се е обаждал, явно просто не си признават. Не мога да кажа откъде идва този натиск. Нито на мен, нито на шефът на съдиите някой се е обаждал да се оплаква", каза още Михайлов.

Според него е имало доста добри мачове в А група от съдийско отношение. "Проблемът е, че в последните няколко кръга, при това равностойно първенство и при толкова интереси, се получиха грешки", допълни той.

Михайлов заяви още, че не приема за нормално изваждането на играчите на "Литекс" в мача с "Левски" заради отсъжданията на рефера Георги Йорданов.

Дневник

"Това не трябва да се получава във футбола. Всеки може да е недоволен от съдийско решение. Виждате в цяла Европа и в целия свят, че съдиите бъркат, и те са хора. Според мен случилото се беше абсолютно неприемливо."

Той не пожела да коментира отсъжданията на Йорданов. "Аз съдиите никога не ги коментирам. Както виждате, съдията е наказан. Очевидно съдийската комисия е преценила, че не се е справил", завърши Михайлов.