Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал заяви, че резултатите на отбора трябва да се подобрят незабавно. Холандският треньор изрази увереност, че съставът му може да подобри представянето си.

"Червените дяволи" се намират в серия от три поредни загуби и общо шест последователни мача без победа. Рекордьорът по титли в Англия отпадна от Шампионската лига, а във Висшата лига заема петото място, като изостава на девет точки от лидера "Лестър".

"Няма как да скрием факта, че се намираме в много лош период. Нещата трябва да започнат да се подобряват незабавно. Можем да преобърнем тази ситуация. Най-добрият начин да излезем от този тежък период и да се подобрим е да останем задружни", каза Ван Гаал пред клубната телевизия MUTV.

"Юнайтед" открива натоварената коледно-новогодишна програма във Висшата лига с гостуване на "Стоук сити" утре. Ван Гаал изтъкна колко тежки са гостуванията на стадион "Британия", но определи победата в този мач като задължителна.

"Когато си загубил три мача поред, се нуждаеш от победа. Фокусирани сме да го постигнем, но няма да е лесно. "Стоук" наскоро спечели срещу "Манчестър сити", а освен това "Британия" е специален стадион. Не е лесно да се играе там предвид многото обстоятелства, които не винаги са подходящи за практикуването на добър футбол", обясни мениджърът на "Юнайтед".

По думите му отборът трябва да се подобри в много аспекти. Един от тях е атаката, тъй като "червените дяволи" са вкарали само 22 гола за 17 кръга. "Трябва да атакуваме и да завършваме ситуациите, които създаваме. Това е много важно."

"Преди един месец бяхме лидери в първенството. Всичко се промени, но след месец може отново да се върнем на позиция за атака на титлата. Първо обаче трябва да победим "Стоук сити". Това е най-важната ни задача сега", каза още Ван Гаал. 

Дневник