Защитникът на "Левски" Аймен Белаид ще премине във втородивизионния английски "Родъръм" през януарския трансферен прозорец. Това обяви братът на тунизийския футболист - Тижани Белаид.

Аймен Белаид ще премине на "Ню Йорк стейдиъм" със свободен трансфер, тъй като договорът му с "Левски" изтича в края на 2015 г. В последните дни той е водил преговори и с шотландския "Хартс", които обаче са пропаднали.

"Родъръм" се намира в зоната на изпадащите в Чемпиъншип и спешно търси подсилване в защита, тъй като е един от отборите с най-много допуснати попадения. Съставът на Нийл Редфиърн има 18 точки след 22 кръга и заема 22-ото от 24-те места.

Очаква се 26-годишният Белаид, който притежава френски паспорт, да подпише договор с "Родъръм" за две години и половина.

Защитникът дойде в българското първенство през лятото на 2013 г., когато "Локомотив" (Пловдив) го взе от тунизийския "Етоил". Силните му изяви му осигуриха трансфер в "Левски" в началото на 2014 г. Той бързо се утвърди на "Герена" и за две години изигра 63 мача с екипа на сините.

Белаид е играл още за втория отбор на "Спарта" (Прага) и за френския "Гренобъл", а освен това има два мача за националния и осем мача за олимпийския отбор на Тунис. 

Дневник