"Стоук сити" нанесе поредния тежък удар на Луис ван Гаал и водения от него "Манчестър юнайтед". "Грънчарите" спечелиха с 2:0 на стадион "Британия" в първия мач на "боксинг дей" и нанесоха четвърта поредна загуба на "червените дяволи" във всички турнири, с което поставиха под огромно съмнение бъдещето на холандеца на "Олд трафорд". 

Играчите на "Манчестър юнайтед" започнаха много слабо мача, почти не успяваха да задържат продължително топката, а пред вратаря Джак Бътланд не се случваше нищо интересно. В същото време домакините бяха много по-агресивни, печелеха повечето единоборства и създаваха положения.

В десетата минута опасен изстрел на Арнаутович премина покрай целта, а пет по-късно след разбъркване в наказателното поле на "червените дяволи" Ашли Йънг се намеси решително, за да блокира удар на Ибрахим Афелай.

В 19-ата минута "грънчарите" поведоха след много груба грешка на Мемфис Депай. Холандецът върна нескопосано топката с глава към Давид де Хеа, а десния бек Глен Джонсън пресече и върна към точката на дузпата за Боян Къркич, за когото не беше проблем да овладее и да реализира от лесна позиция.

Само седем минути по-късно домакините стигнаха до второ попадение. Джердан Шакири прати топката в стената след изпълнение на пряк свободен удар, но тя попадна в Арнаутович, който си я нагласи на десния крак и с мощен изстрел не остави шансове на Де Хеа.

В 36-ата минута "Стоук" пропусна чудесна възможност да поведе с 3:0. Арнаутович се измъкна от Йънг и Фил Джоунс след подаване на Къркич и се озова очи в очи с Де Хеа, но прати топката покрай лявата греда на испанския страж. 

Дневник