Отборите на Челси и Уотфорд направиха равенство 2:2 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион „Стамфорд Бридж“ в Лондон.

Двубоят бе повторен дебют за временния наставник на „сините“ Гуус Хидинк, който пое тима до края на сезона след уволнението на Жозе Моуриньо. Диего Коста откри резултата в срещата в 32-та минута, но Трой Дийни изравни от дузпа малко преди почивката.

В 57-та минута гостите, които се представят много силно от началото на сезон, излязоха напред след попадение на Одион Игало. В 65-та минута Коста възстанови равенството с второто си попадение в мача, а 10 минути преди края Оскар пропусна да донесе трите точки на домакините от дузпа и двубоят завърши при равенство 2:2.

На „Анфийлд“ Ливърпул успя да победи лидера във Висшата лига Лестър Сити с 1:0 и нанесе второ поражение на „лисиците“. Резервата Кристиан Бентеке отбеляза единственото попадение в мача в 63-та минута след асистенция на Роберто Фирмино. Манчестър Сити се върна на победния път, след като разби гостуващия Съндърланд с 4:1. Останалите резултати:

Астън Вила – Уест Хем 1:1

Борнемут – Кристъл Палас 0:0

Суонзи – УБА 1:0

Тотнъм – Норич 3:0.

БГНЕС