Феновете на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" не успяха да загърбят враждата си дори навръх най-светлия християнски празник Коледа.

Агитки на двата тима са се сбили брутално пред един от популярните клубове в Града на тепетата, съобщи TNS.bg.

Снощи привърженици на "Ботев" са събрали в заведението, но в един момент в него се появил мъж, който бил фен на вечния съперник, минал покрай жълто-черните фенове и излязъл на улицата.
Постепенно всички ултраси на "канарчетата" също излезли от бара, където ги чакали около 40 фенове "смърфовете", които били въоръжени с прътове, павета, ножове и боксове, твърди пловдивската медиа.

След като видели въоръжените мъже, феновете на "Ботев" тръгнали да влизат обратно в клуба, но охраната залостила вратата и не ги пуснала вътре. Заведението било пълно и бодигардовете се страхували да не пострадат клиентите от заформящото се меле.

Полицията дошла чак 30-40 минути след началото на боя, като пред заведението са пристигнали пет патрулни коли и три линейки. Трима от феновете на двата тима са откарани с линейки с пукнати глави, а на други им е оказана първа помощ пред бара.

От МВР все още не са излезли с официална информация или потвърждение за случилото се.

dnevnik.bg