Ръководството на "Барселона" стартира преговори с "Виляреал" за Денис Суарес. Каталунците искат да си върнат своя юноша и ще се възползват от клаузата за това в договора между двата клуба, съобщава "Mundo Deportivo".

Наставникът на тима Луис Енрике иска да вземе на всяка цена в състава си 21-годишния футболист след представянето му през първия полусезон в Примера.

Суарес ще бъде единственото ново попълнение за "Барселона" през януарския трансферен прозорец и клубът ще плати около 4,5 милиона, за да си го върне.

Междувременно преговорите между каталунците и Неймар навлизат във финална фаза. Бразилецът има договор с тима до 2018, но ръководството обсъжда с него и баща му удължаването му с още три години.

По силата на новото споразумение се очаква бразилецът да заработва по 15 милиона евро на година, което ще го направи третия най-скъпоплатен играч в света след Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

На този етап единственото, което двете страни не са уточнили е клаузата за откупуване на футболиста. В момента тя възлиза на 190 милиона евро, а Неймар не иска тя да надвишава 250 милиона след преподписването.

Дневник