"Арсенал" отново атакува върха в английското първенство, след като постигна победа с 2:0 при домакинството си на "Борнемут".

Головете за успеха на "артилеристите" вкараха Габриел и Месут Йозил в двете полувремена, като германецът записа и асистенция, негова 16-а за сезона в шампионата.

С трите точки играчите на Арсен Венгер се изкачиха на първото място в класирането с 39 точки, една повече от "Лестър", който утре играе с "Манчестър сити". "Гражданите" са на четвърто място с 35 точки, колкото има и "Тотнъм", но при по-добри показатели и мач повече.

"Арсенал" нямаше особени проблеми срещу новака във Висшата лига и не му даде много шансове. През първото полувреме "топчиите" контролираха играта и доминацията им доведе до логичен гол в 26-ата минута. Негов автор стана Габриел, който засече с глава центриране от корнер на Месут Йозил.

След десетина минути домакините имаха две страхотни възможности да увеличат преднината си, но Тео Уолкът пропусна, а Габриел уцели страничния стълб.

В 63-ата минута Оливие Жиру и Йозил се оказаха в необичайната ситуация французинът да асистира на германеца, а не обратното. Йозил се възползва от хубавото подаване и с техничен удар направи резултата 2:0.

Второто попадение в мача на практика уби интригата и "Борнемут" не успя да се съвземе от него. "Арсенал" продължи да контролира играта и създаде няколко опасни положения, но нови пропуски направиха Хектор Белерин и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Дневник