"Манчестър юнайтед" и "Челси" продължиха заедно неубедителното си представяне във Висшата лига, след като направиха нулево равенство на "Олд Трафорд".

Двата тима изиграха добър двубой, в който създадоха доста ситуации пред двете врати, но така и не успяха да вкарат гол. Домакините могат да съжаляват повече за изпуснатата победа, тъй като през първото полувреме удариха две греди.

Огромна заслуга за резултата имаха вратарите на двата тима, които направиха по няколко блестящи спасявания и успяха да запазят мрежите си сухи.

След подялбата на точките "червените дяволи" са на шесто място с 30 точки, докато сините от Лондон са на 14-а позиция с 20 точки и са само на три от зоната на изпадащите. Разочароващият резултат най-вероятно ще коства поста на Луис ван Гаал.

Двубоят започна страхотно за домакините, но късметът им обърна гръб в третата минута. Хуан Мата получи пас на границата на наказателното, но последвалият му изстрел срещна напречната греда. Две минути по-късно "Челси" отвърна с удар на Джон Тери с глава, който не влезе в мрежата само заради брилянтното спасяване на Давид де Хеа.В 17-ата минута Антони Марсиал можеше да изведе "червените дяволи" след техничен пробив, но изстрелът му срещна левия страничен стълб. До края на полувремето играчите на Ван Гаал продължиха да контролират играта и да владеят повече топката, докато гостите разчитаха предимно на контра атаки. До чисти положения обаче не се стигна и нулевото равенство се запази.

След почивката "Челси" създаде две страхотни положения в рамките на няколко секунди. В 48.ата минута Педро получи топката в наказателното поле и стреля в левия ъгъл на вратата, но Де Хеа спаси. Последва добавка на Сесар Аспиликуета, но испанският страж на домакините отново се намеси блестящо и опази мрежата си суха.В 57-ата минута Андер Ерера се озова на страхотна позиция и стреля от непосредствена близост, но този път беше ред на Куртоа да демонстрира класата си и да спаси вратата на "Челси" от гол. Пет минути по-късно Неманя Матич излезе срещу Де Хеа, но топката отскочи от неравност на терена и така изстрелът му мина над гредата.

Най-добрата възможност до края на мача бе пред капитана на домакините Уейн Рууни, но той не успя да засече успоредно на голлинията подаване в 86-ата минута. Преди това "червените дяволи" имаха и претенции за дузпа, но съдията не ги уважи, въпреки че останаха съмнения за нарушение на играч на "Челси".

Дневник