Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал категорично обяви, че няма да напуска поста си начело на тима, въпреки че серията без победа на "червените дяволи" се увеличи на осем поредни двубоя във всички турнири.

Медиите в Англия бяха категорични, че ако отборът му не победи Челси в дербито на 19-ия кръг, холандецът ще бъде уволнен, а на неговото място ще дойде Райън Гигс, с помощник сър Алекс Фъргюсън. Но Ван Гаал няма намерение сам да си ходи.

"Дали ще подам оставка? Нека ви питам и аз нещо. Когато играчите се представят по този начин, дали според вас има причина да си тръгна? Защото според мен няма и няма да го сторя. Може би медиите много искате да се махна, но няма да се случи. Имам си договор, който трябва да изпълня."

"Лично за мен, бъдещето ми като мениджър не е толкова интересна тема. Аз нямам влияние върху решенията на босовете, само мога да работя ежедневно с играчите и няма как да ги предам, като виждам как се борят за мен."

"Дори след този резултат и след тази изпусната победа феновете ни ръкопляскаха и затова не мога да кажа, че се притеснявам за бъдещето си. Е, във футбола никога не можеш да си сигурен за нищо, но аз чувствам подкрепата на феновете, играчите и директорите", сподели Ван Гаал след двубоя с Челси, завършил 0:0. 

gong.bg