Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че е останал доволен от контролата на неговия тим със Сърбия, въпреки че играчите му загубиха.

Българите отстъпиха с 1:3 (22:25, 25:22, 25:27, 24:26) в Белград, а Константинов заложи на Георги Братоев, капитана Владимир Николов, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Теодор Тодоров, Николай Николов и либерото Теодор Салпаров-либеро.

Впоследствие в игра се появиха и всички останали играчи с изключение на ненапълно възстановените Виктор Йосифов и Тодор Алексиев.

"Малко като че ли бяхме тежки след пътуването. Не можахме да влезем физически в мача, но мисля, че се получи полезна контрола. Изпробвахме повече може би вторите състави и тези хора, които евентуално могат да влезнат. Може би утре (б.р. тази вечер) ще заложим повече евентуално на някакъв титулярен състав и ние, а и предполагам, че и сръбския отбор", коментира Константинов след мача.

Най-резултатен за българите бе Николай Учиков, който влезе като резерва за началото на втория гейм на мястото на Владимир Николов, със 17 точки (1 блок и 50% ефективност в атака). Николай Пенчев, който игра цял мач, пък завърши с 15 точки (3 блока, 2 аса, 37% ефективноост в атака, 70% позитивно и 30% перфектно посрещане). Силна среща изигра и Теодор Тодоров, който заби 13 точки (2 блока, 1 ас и 77% ефективност в атака).

"Една добра проверка. Играхме равностойно във всички четири гейма и накрая отборът на Сърбия заслужено победи. Сърбите бяха по-концентрирани в решителните моменти", пък бе коментарът на Владимир Николов след срещата.

dnevnik.bg