Живата легенда Петер Чех остави името си в историята на английския футбол след снощния мач на "Асенал" срещу "Борнемут".

"Артилеристите" победиха с 2:0, а чешкият вратар запази мрежата си си "суха" за рекорден 170-ти път във Висшата лига.

Така той вече е едноличен лидер в тази класация, изпреварвайки Дейвид Джеймс, който не е допускал гол в 169 мача, но кариерата му в Англия приключи преди няколко години.

Третият в класирането - Марк Шварцер, е все още в отбор от елита, но пък е далеч назад със 152 мача, а освен това в момента е твърда резерва в "Лестър". Следващият все още активен играч в класирането, който играе в първенството е Тим Хауърд от "Евертън", но той е чак на девета позиция със 130 двубоя без гол.

"Не всеки ден се подобряват рекорди в най-силното първенство в света. Длъжен съм да кажа, че след мача бях много горд. Много съм щастлив, че успяхме да спечелим двубоя, след провала със "Саутхемптън" (0:4) трябваше да се реабилитираме", сподели Чех след мача с "Борнемут".

"Играхме ефективно, бяхме съсредоточени до последните секунди на двубоя. Трудно е да бъдеш на сто процента при резултат 2:0 в твоя полза. Трябваше да бъдем концентрирани и организирани, което успяхме да направим", каза още вратарят.

dnevnik.bg