Григор Димитров заяви, че вече е намерил себе си и иска през следващата година да се върне в старата си форма.

В момента българският тенисист се подготвя за турнира в австралийския град Бризбейн, който започва на 3 януари и е част от подготовката за първата надпревара от "Големия шлем" за сезона - Australian Open.

"Винаги съм имал високи цели за себе си. Искам да си върна нивото от 2014 година и да съм конкурентен на най-големите. Играх добре, но през 2015 година трябваше да защитавам много точки от 2014 година. Това очевидно беше трудно", сподели Димитров пред сайта на турнира в Бризбейн.

"Имах съмнения в главата си и чувствах, че вървя надолу. Работих усилено, но нямах точно представа за себе си. Започнах да разбирам какво се случва с мен и да осъзнавам грешките, които допуснах. Трябваше да структурирам всичко извън и на корта и това ми отне време. Прекарах няколко седмици да се уверя, че имам възможно най-добрия тим за 2016 година. Ще работя с Франко Давин и Йохан Йортегрен", разкри българинът.

"Бризбейн е страхотен турнир и има условия, подобни на Australian Open. Участието тук ще ми позволи да се подготвя максимално добре за първия турнир от Големия шлем, който започва на 18 януари. Най-накрая се чувствам отново жив. Усещам искрата в себе си и съм пределно мотивиран. Минах през два свята – веднъж като №8 и веднъж като №28 в света", завърши Димитров.

dnevnik.bg