Ръководствата на Барселона и Виляреал са близо до постигането на споразумение за трансфера на Денис Суарес, твърди вестник „Спорт“.

Според последната информация двата клуба са на път да финализират преговорите, след като направиха значителен напредък в разговорите относно финансовите условия.

Барселона ще плати 3 милиона евро на Виляреал за 21-годишния футболист, каквато е сумата записана в клаузата между двата клуба.

От Виляреал са поставило условие да получат 20% от евентуален следващ трансфер на Суарес и по всичко изглежда, че от Барселона ще приемат подобна клауза да бъде записана в новото споразумение между двата отбора.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике иска да вземе на всяка цена в състава си Суарес. Наставникът на „блаугранас“ е останал изключително впечатлен от изявите на 21-годишния футболист от началото на сезона с екипа на Виляреал.

Освен това от Барселона са преценили, че от финансова гледна точка е най-добре да си върнат своя юноша.

Суарес ще бъде единственото ново попълнение за Барселона през януарския трансферен прозорец.

Каталунците най-вероятно няма да прибягват до привличането на нов нападател, тъй като със завръщането на Суарес ще имат много голяма вариативност в халфовата линия, което ще позволи на Луис Енрике да използва Арда Туран и Андрес Иниеста повече в офанзивен план.

21-годишният атакуващ полузащитник прекара изминалия сезон под наем в Севиля. През лятото той премина във Виляреал.

„Жълтата подводница“ закупи правата на Денис Суарес за четири сезона. Барселона все пак си запази важна клауза за откупуването обратно през следващите три години.

gong.bg