Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо имаше ключова роля за победата с 3:1 срещу "Реал сосиедад". Португалецът вкара два гола за отбора си, а в края се разписа и Лукас.

Мадридчани събраха 36 точки и поне временно излязоха начело в Примера дивисион. Шампионът "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид) са с точка по-назад, но още не са играли.

Преди срещата треньорът на "Реал" Рафаел Бенитес беше освиркан от част от публиката на "Сантяго Бернабеу". Отношението към него продължава да е отрицателно след загубата от "Барселона".

Съдията Гонсалес Гонсалес даде две дузпи за домакините още до почивката. В 27-ата минута Серхио Рамос беше фаулиран от Брума, но Роналдо пропусна.

Малко преди почивката реферът даде втора дузпа за игра с ръка. Този път португалският нападател беше точен и даде преднина на отбора си.

В началото на втората част баските изравниха. Брума получи подаване от дясно и с много техничен удар преодоля Кейлор Навас. Малко след това той пое лошо топката и пропусна отлична възможност да направи обрат.

Роналдо вкара втория си гол в 67-ата минута, когато след ъглов удар отправи хубав удар за 2:1. В последните минути "Реал" разви отлична контраатака. Гарет Бейл подаде в наказателното поле на Лукас, който овладя и отбеляза третото попадение за белите.

Дневник