Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев заяви, че не бива шансовете на състава за предстоящите квалификации за световното в Русия 2018 да бъдат отписвани. България е в тежка група, като сред съперниците са Холандия, Франция и Швеция.

"Много ще е трудно през следващите квалификации. Ние може да проверим докъде сме стигнали и доколко ни стигат силите. Квалификацията няма как да бъде отписана. Тя все още не е започнала, но като цяло ще е доста трудно", каза Петев пред "Гонг".

Треньорът каза, че ако сега трябваше да избира дали да поеме националния отбор, отново би приел. "Той (националният) е нещо велико, така че това е голямо предизвикателство и чест за мен. Не бих се отказал от това, което направих. Оставам със сигурност национален селекционер. Борислав Михайлов го каза, същото мога да потвърдя и аз. Аз съм човек, който не се предава толкова лесно. И за момент не съм мислил да оставя всичко и да тръгна да се спасявам първи. Ще се борим до край с всички сили."

По думите му ще има подмладяване на състава, но то няма да е драстично. "Ще има нови хора, но за мен е по-важно как тези хора могат да понесат натиска да излязат и да се борят за място със своите колеги, които са звезди в клубовете си и националния отбор".

Петев добави, че вратите на отбора са отворени за всеки.

Дневник